Romeinen tentoonstelling

Het dagelijks leven op Castellum Fectio

Castellum Fectio, een Romeins fort, maakt deel uit van de Neder-Germaanse Limes, gelegen naast Fort bij Vechten. Castellum Fectio is een boeiende historische locatie die teruggaat tot de Romeinse tijd in Nederland. Gelegen in het landschap van de provincie Utrecht, biedt Castellum Fectio bezoekers een meeslepende reis door het verleden, geïnspireerd door het Fectio Verhaal.

De vaste tentoonstelling in Chambree 12 van het Waterliniemuseum bevindt zich een tentoonstelling die de Romeinse geschiedenis van het fort en de omgeving belicht. Hier laten vier personages, elk met een eigen afdeling, bezoekers kennismaken met het dagelijkse leven in de Romeinse tijd. Elke afdeling omvat een korte film, artefacten en voorwerpen uit die tijd en gedetailleerde informatie.

Terwijl u door de tentoonstelling loopt, ontmoet u vier personages die elk een uniek perspectief bieden op het leven in Castellum Fectio. Ontdek hun verhalen, ervaringen en dagelijkse bezigheden, en krijg een dieper inzicht in het leven binnen de muren van het fort.

Daarnaast bieden panelen in de tentoonstelling uitgebreide informatie over de Limes, de grens van het Romeinse Rijk die door Nederland liep. Leer meer over de strategische betekenis van de Limes, de interactie tussen Romeinen en lokale bevolking, en de archeologische vondsten die in de loop der jaren zijn ontdekt.

Door een bezoek aan de tentoonstelling te combineren met een rondleiding door Castellum Fectio, krijg je een nog diepere beleving van het fort. Als je geïnteresseerd bent in een rondleiding, kun je deze aanvragen via e-mail: info@waterliniemuseum.nl.

 

Voor meer informatie over de Neder-Germaanse Limes, bezoek Romeinen.nl