Rondleidingen

Ontdek Fort bij Vechten en Castellum Fectio met een fort- of limesgids.
Klik op één van de onderstaande buttons voor meer informatie.

Wist je dat je ook met een rondleiding mee kan over het fort? Je komt dan in verschillende fort gebouwen zoals E/L en het Reduit. Je leert alles over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Fort bij Vechten. Om 11:30 en 13:30 vertrekken deze vanaf het museum.

Let op*: De dagelijkse rondleiding kan alleen doorgaan als er een rondleider beschikbaar is. Je kunt even bellen op de dag dat je ons wilt komen bezoeken! 030 65 65 285.

Met een grotere groep tegelijk mee met een rondleiding over het terrein? Dit kan via reservering, graag van te voren boeken.

Ontdek het leven op Castellum Fectio in de Romeinse tijd. Deze rondleiding neemt je mee over het castellum en langs de Romeinen tentoonstelling, waarin 4 personen vertellen over het leven op Castellum Fectio. De rondleiding is op aanvraag te boeken.

Wachten op de vijand die niet komt

Ontdek hoe het leven was tijdens de Eerste Wereldoorlog 1914 – 1918. Maak kennis met Soldaat Been en krijg een beeld van de mobilisatie van de Waterlinie.

 

Lummelen in de Linie kan tijdens openingstijden van het Waterliniemuseum bezocht worden in combinatie met een rondleiding door het Reduit. Deze rondleiding is uitsluitend op aanvraag te boeken.

In deze architectuur rondleiding vertellen we over de gebiedsontwikkeling van Fort bij Vechten. Wij nemen je mee langs de bijzondere gebouwen en geven uitleg over het ontwerp hiervan. Deze rondleiding is op aanvraag te boeken.