Wandelen, fietsen en speurtochten

Op zoek naar een activiteit op en rondom Fort bij Vechten? Zie hieronder een overzicht van leuke wandelingen, fietstochten en speurtochten.

Wandelingen

De prachtige omgeving van Fort bij Vechten leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. Vanuit het Waterliniemuseum Fort bij Vechten zijn er verschillende mooie routes te bewandelen.

 

Slagmaatpad

Het Slagmaatpad is onderdeel van de serie Klompenpaden. Deze route is 7 km lang en brengt je langs ons fort, door de natuur van Nieuw Wulven en over boerenland. Het is een afwisselende route met een mooie combinatie van cultuur en natuur. Deze route is te koop in het VVV-kantoor op Fort bij Vechten, wat ook meteen het startpunt van de route is.

 

Krachtpatsersroute

De Krachtpatsersroute is een expositie en wandeling gemaakt door Staatsbosbeheer. Deze familieroute van ca. 1,5 km bevat leuke opdrachten voor kinderen vanaf een jaar of 7. De route begint in één van de ruimtes van de Bomvrije Kazerne van Fort bij Vechten met een inleidende expositie en leidt je vervolgens langs de natuur op het fort. Het bijbehorende foldertje is gratis te krijgen aan de kassa van het museum.

 

Bunkerpad

Op pad met kinderen? Het Bunkerpad is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud en loopt door de omgeving van Fort bij Vechten. Deze route is gratis beschikbaar in de vorm van een app.

 

Wandelen over Fort bij Vechten

Alleen tijd voor een korte wandeling? Loop dan eens een rustig rondje over Fort bij Vechten zelf! Het terrein is geheel vrij toegankelijk en honden zijn, mits aangelijnd, welkom. De gebouwen zijn niet toegankelijk, daarvoor kun je aansluiten bij de rondleiding.

Fietstochten

 

Stap je liever op de fiets om de buurt te verkennen? In het VVV-kantoor op Fort bij Vechten zijn diverse fietstochten te verkrijgen die je leiden langs de waterlinies, forten, bunkers en mooie natuur in de omgeving. Liever online kijken naar fietstochten? Klik dan hier.

Speurtochten

 

De kinderen bezighouden en tegelijkertijd genieten van de prachtige natuur en rust op het fort? Aan de kassa van het museum is de volgende speurtocht te koop:

 

Familiespeurtocht Het Avontuur van Fort bij Vechten

Bij deze speurtocht werk je in opdracht van de dochter van de Fortwachter. Zij is haar varkentje kwijt en jullie mogen helpen zoeken. De speurtocht leidt over het hele fort en onderweg zijn leuke puzzels op te lossen. Deze speurtocht is onderdeel van een serie speurtochten op vier erfgoedlocaties in midden Nederland. Hij is ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar, maar hulp van volwassenen is nodig! Koop de speurtocht in de museumwinkel.