Kleurwedstrijd groepsschuilplaats

Je komt ze nog overal in het landschap tegen: de betonnen blokken uit de Tweede Wereldoorlog. Het zijn groepsschuilplaatsen die als bescherming dienden voor de Nederlandse soldaten. De muren zijn wel 1,5 meter dik, dus heel veel ruimte binnen is er niet. Er zijn er nog meer dan 550 te zien. Een heleboel van deze betonnen blokken zijn beschilderd, soms met prachtige graffiti bewerkt of omgebouwd tot schuur. Er komt een fototentoonstelling van deze betonblokken in het Waterliniemuseum, getiteld Piramides in de polder. Wanneer precies is nog niet duidelijk (i.v.m. het Coronavirus). Omdat veel kinderen nu thuis zitten, hebben we alvast een kleurplaat gemaakt.

Ontwerp een eigen Type P groepsschuilplaats. (gebruik hiervoor het onderstaande bestand) Je mag kleuren, knippen, plakken. En stuur deze op naar info@waterliniemuseum.nl en wat ook leuk is: maak er een foto van en zet die op facebook: @waterliniemuseum #laatjeverrassen #piramideP #nieuwehollandsewaterlinie

Insturen kan tot eind mei  De mooiste, meest bijzondere Piramides P, hangen we op in het museum bij de  tentoonstelling Piramides in de Polder. En natuurlijk krijgt de winnaar een mooie prijs!

Fotowedstrijd

Zoals jullie natuurlijk weten ligt Het Waterliniemuseum op Fort bij Vechten in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Wij zijn benieuwd wat jullie bij jullie wandel- en ontdekkingstochten allemaal tegenkomen. Denk aan waaiersluizen, kleine sluisjes in de polder of vervallen bruggen, kanalen , kazematten, groepsschuilplaatsen, bunkers of de natuur in de waterlinie. Wat zijn de kenmerkende onderdelen van die waterlinie? Maak er mooie foto’s van en stuur de mooiste naar ons! Wij verzamelen ze en de mooiste foto’s gaan we exposeren zodra we weer open zijn. Natuurlijk houden we rekening met leeftijden. En afhankelijk van de inzendingen zullen we verschillende categorieën maken.

Ga dus op pad, natuurlijk met gepaste 1,5 meter afstand, en maak mooie, leuke, creatieve of gekke foto’s.

Stuur deze in via: info@waterliniemuseum.nl

Het is belangrijk dat je je naam, je leeftijd en de locatie vermeld!

Af en toe plaatsen we daarvan ook een paar foto’s op onze social media (Facebook en Instagram).

Sluitingsdatum: eind mei (afhankelijk van de ontwikkelingen in het land rond Corona)