On the Move

19 augustus – 28 oktober 2018

De Land Art-tentoonstelling On the Move is een interessante en nieuwe samenwerking tussen het Waterliniemuseum Fort bij Vechten en het Nationaal Bomenmuseum Gimborn. Beide hebben een unieke locatie waar thema’s als natuur en water een grote rol spelen. De tentoonstelling is bedoeld om mensen hernieuwd kennis te laten maken met het Nationaal Bomenmuseum Gimborn te Doorn en het Waterliniemuseum Fort bij Vechten te Bunnik. Door middel van Land Art kunstprojecten slaan we een brug tussen de beide locaties en proberen we mensen in beweging te krijgen mooie onbekende plekken en musea in de provincie Utrecht te ontdekken.
Voor deze tentoonstelling hebben elf professionele hedendaagse kunstenaars Land Art-kunstobjecten gemaakt, al reagerend op de omgeving en ter plekke opgebouwd. Prachtige werken van zeer diverse materialen en unieke verhalen.

Deelnemende kunstenaars zijn: Lidwina Charpentier, Peggy Eras, Jan Everwijn, Hedy Hempe, Peter Huibers, Chiel Kuijl, Natasja van der Meer, Hester Pilz, Johan Sietzema, Jos Smink, Gonda van der Zwaag

Op beide locaties van de expositie is de catalogus verkrijgbaar:
Het Nationaal Bomenmuseum Gimborn, Velperengh 13, 3941 BZ Doorn www.bomenmuseum.nl
Het Waterliniemuseum Fort bij Vechten, Achterdijk 12, 3981 HB Bunnik. www.waterliniemuseum.nl

Of bekijk de catalogus hier online.