Rondleidingen

Vanuit het Waterliniemuseum worden er diverse rondleidingen gegeven over Fort bij Vechten en het nabij gelegen castellum Fectio. Onze gidsen nemen u mee naar verborgen plekken en vertellen het verhaal over de geschiedenis van deze locatie. Op dit moment geven wij deze rondleidingen:

Fort bij Vechten

Dagelijks rond 11.30, 13.45 en 15.15 uur, mits er voldoende gidsen aanwezig zijn

Reduit fort vechten

Ontdek de geheimen van Fort bij Vechten. In deze rondleiding nemen wij u mee over het terrein en door de historische gebouwen van het fort. We vertellen over de geschiedenis van deze unieke locatie en de rol van het fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De rondleiding duurt ongeveer een uur.

Lummelen in de Linie

Op aanvraag

Lummelen in de Linie Fort bij Vechten

Het reduit vormt het hart van Fort bij Vechten. Onze gidsen nemen u mee naar dit historische gebouw en vertellen over de rol ervan op het fort. In het reduit is een tentoonstelling gerealiseerd over het leven van soldaat Been ten tijden van de Eerste Wereldoorlog.

Castellum Fectio

Op aanvraag

Fectio

Ontdek het leven op Castellum Fectio in de Romeinse tijd. Deze rondleiding neemt je mee over het castellum en langs de Romeinen tentoonstelling, waarin 4 personen vertellen over het leven op Castellum Fectio.

Rondom het Fort

Op aanvraag

Bunker voor fort vechten

Rondom Fort bij Vechten neemt je mee langs het fort en de verschillende bunkers. Tijdens deze rondleiding maak je kennis met de kracht en pracht van Fort bij Vechten vanuit het perspectief van de vijand.

Architectuur

Op aanvraag

91e54381-cb31-4a44-a5c8-b91504421e45

In deze architectuur rondleiding vertellen we over het masterplan voor de gebiedsontwikkeling Fort bij Vechten. Wij nemen je mee langs de bijzondere gebouwen en geven uitleg over het ontwerp hiervan.

Rondleiding reserveren

De rondleidingen over het terrein van Fort bij Vechten en naar het reduit worden dagelijks georganiseerd. Deze vertrekken vanaf de receptie van het Waterliniemuseum. Groepen vanaf 10 personen kunnen vooraf ook een gids reserveren via onderstaand contactformulier. De rondleidingen over Castellum Fectio, de architectuur rondleiding en Rondom het Fort moeten vooraf gereserveerd worden. Neem hiervoor contact met ons op.