Hester Pilz, Het Landschap omarmen

25 mei – 28 oktober 2018

Een land art expositie binnen een van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze solotentoonstelling bestaat uit enkele grote land art objecten op het fort en foto’s van projecten en maquettes in het Waterliniemuseum. Tezamen geven zij een mooi beeld van de kunstenaar Hester Pilz (1959).

Land Art kunstenaars gebruiken het landschap en geven er een nieuwe boodschap aan. Fort bij Vechten is zelf al een ingreep in het landschap. Een door mensen gecreëerde plek binnen een gigantische verdedigingslinie. Misschien zijn de waterlinies wel de grootste land art objecten in Nederland. De schaal van deze waterlinieprojecten is enorm en het is interessant om te zoeken naar de menselijke maat. Daarom hebben wij Hester Pilz (1959) gevraagd iets toe te voegen aan het al ‘gemaakte’ landschap. Haar enorme mensfiguur  van wilgentenen stapt als het ware over de waterlinie heen of staat op wacht aan het begin van het fort.