Expositie Stof tot Nadenken
Van 5 april – 12 juni 2022 te zien in het Waterliniemuseum Fort bij vechten.

PubArt ontving stukken militaire stof van oude uniformen, met de vraag of zij daar nog iets mee konden. Zij hebben eerder het project ‘Geeft Acht!’ opgezet, ‘schone kunst van militaire kleding’. Een kunstproject van afgedankte hedendaagse militaire kleding. Daar hebben toen vele kunstenaars werk voor gemaakt. En zo ontstond het LapLab van PubArt. Een plek voor initiatieven en experimenten met textiel. Gericht op duurzaamheid, circulaire economie, recyclen.

De kunstenaars ontvingen een oud stuk militaire textiel. Het is wollen stof, gevold, effen groen, van oude legeruniformen, zoals gebruikt in het begin van de 20ste eeuw.

PubArt vroeg de kunstenaars om kleine kunstwerkjes van maximaal 20x20x20 cm.

Het thema was vrij, maar we gaven wel een richting. Denk aan vrijheid, duurzaamheid, omgang met afgedankte textiel, militair textiel, defensie, huidige problematiek van overconsumptie, bijzondere textuur, natuurlijk materiaal (wol), actualiteit (oorlog tussen Oekraïne en Rusland), enzovoort.

Deelnemende kunstenaars o.a.:

Edith van Eijden, Laura van Daalen, Peggy Eras, Elganan Jelsma, Marjoleine van Kalken, Carola Mokveld, Ilona de Graaf, Anne-Bé Talirz, Wilma van Weijen

Museumweek: 4-10 april 2022. #OpenJeWereld