Agenda

Wat is er te doen in en om het Waterliniemuseum? Zie hieronder een actueel agenda overzicht van evenementen en activiteiten.

Voor actuele openingstijden, zie deze pagina.

Wij hebben een expositie in thema van de boekenreeks ‘De Waanzinnige Boomhut’, en deze editie staat helemaal in teken van de ruimte. Volg Andy en Terry op avontuur tijdens deze expositie. De tentoonstelling bestaat uit verschillende opdrachten en spelletjes die je kunt uitvoeren. Zo win je aan het einde je eigen ruimte certificaat! Er zijn verschillende ruimtes gecreëerd in thema van het 10e boek van de Waanzinnige Boomhut. Van sterrenkijken, speuren door een spiegelkamer, tot het bezoek van planeet Blobdromeda, je ziet het allemaal!

Er geldt een toeslag van 2,50. Dit is onder andere voor het opdrachtenboekje, en die kan gehaald worden bij de museumbalie. Vanaf hier krijg je verdere instructie en kan je reis beginnen!

Gericht op kinderen van 6-12 jaar.

Kom jij ook op ontdekkingsreis?
Meer informatie? Klik hier.

*Let op:
De expositie is slecht toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Eén ruimte bevat snelle en felle licht flitsen, hier loopt een alternatieve route langs.
Er is geen echte boomhut, het is gebaseerd op de boekenserie.

In de doe expo ‘Onder Water’, komen Dees en haar vriendje Douwe met hun zelfgebouwde duikboot boven water bij een Hollands kamp in de 17de eeuw tijdens het rampjaar 1672. De Nederlandse republiek wordt aangevallen door Frankrijk, Engeland en de 2 Duitse deelstaten Keulen en Munster.  Maar Holland zet het water in om de Fransen tegen te houden. Het begin van de Oude Hollandse Waterlinie. In de expo is een schatkamer, zijn er postduiven, ontmoet je de Zonnekoning en gaat het vriezen.

Meer info? Hier.

Kunstroute Care Full – Art Utrecht

A bunch of red herrings

Een performance- en videoproject door Caz Egelie en Jesse Strikwerda, waarin door middel van participatie, samenwerkingen en experiment op zoek wordt gegaan naar nieuwe manieren voor het combineren van theater en beeldende kunst. Het Waterliniemuseum wordt voor een dag een grote filmset, waarin zang, muziek, decor en theater elkaar afwisselen. Het publiek wordt onderdeel van een meeslepend verhaal, en tegelijkertijd steeds op het verkeerde been gezet.

Na hun samenwerking in Kunsthuis SYB in april 2021, A smoker’s theatre, vormt A bunch of red herrings het tweede samenwerkingsproject van Caz Egelie en Jesse Strikwerda. Door middel van kostuums en decors vormt zich een ruimtelijk verhaal, dat reflecteert op structuren van verhalen vertellen (vandaar de verwijzing naar red herrings – een techniek die in verhalen wordt gebruikt om de aandacht af te leiden), de vorming van (kunst)geschie-denis en de maakbaarheid van identiteit.

Meer info? Hier

 

Stichting Piramide in de Polder / TYPE P

Bekijk de prachtige expositie over de Type P groepsschuilplaatsen.
De Type P groepsschuilplaats vormt – samen met andere betonnen defensie constructies – een bijzonder hoofdstuk in de geschiedenis van het Oost Front Vesting Holland (De Nieuwe Hollandse Waterlinie) en het Zuid Front Vesting Holland. Ze zijn allemaal gebouwd in de 20ste eeuw in de tijd van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Meer info? Hier.