Agenda

Wat is er te doen in en om het Waterliniemuseum? Zie hieronder een actueel agenda overzicht van evenementen en activiteiten.

Voor actuele openingstijden, zie deze pagina.

Wij hebben een expositie in thema van de boekenreeks ‘De Waanzinnige Boomhut’, en deze editie staat helemaal in teken van de ruimte. Volg Andy en Terry op avontuur tijdens deze expositie. De tentoonstelling bestaat uit verschillende opdrachten en spelletjes die je kunt uitvoeren. Zo win je aan het einde je eigen ruimte certificaat! Er zijn verschillende ruimtes gecreëerd in thema van het 10e boek van de Waanzinnige Boomhut. Van sterrenkijken, speuren door een spiegelkamer, tot het bezoek van planeet Blobdromeda, je ziet het allemaal!

Er geldt een toeslag van 2,50. Dit is onder andere voor het opdrachtenboekje, en die kan gehaald worden bij de museumbalie. Vanaf hier krijg je verdere instructie en kan je reis beginnen!

Gericht op kinderen van 6-12 jaar.

Kom jij ook op ontdekkingsreis?
Meer informatie? Klik hier.

*Let op:
De expositie is slecht toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Eén ruimte bevat snelle en felle licht flitsen, hier loopt een alternatieve route langs.
Er is geen echte boomhut, het is gebaseerd op de boekenserie.

In de doe expo ‘Onder Water’, komen Dees en haar vriendje Douwe met hun zelfgebouwde duikboot boven water bij een Hollands kamp in de 17de eeuw tijdens het rampjaar 1672. De Nederlandse republiek wordt aangevallen door Frankrijk, Engeland en de 2 Duitse deelstaten Keulen en Munster.  Maar Holland zet het water in om de Fransen tegen te houden. Het begin van de Oude Hollandse Waterlinie. In de expo is een schatkamer, zijn er postduiven, ontmoet je de Zonnekoning en gaat het vriezen.

Meer info? Hier.

Fototentoonstelling THE WALL van Annet van der Voort

Nadat het Duitse Rijk in de Tweede Wereldoorlog West-Europa had veroverd, werd de Atlantikwall gebouwd, een 6000 kilometer lange keten met bunkers langs de Europese kust om het Duitse Rijk te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. De overblijfselen zijn nog steeds te zien aan de kusten van Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Nederland, België, Frankrijk en de Britse Kanaaleilanden.

Annet van der Voort fotografeerde deze restanten langs de hele route. De foto‘s van deze betonnen monsters geven een indruk van de pogingen om heel Europa op te bouwen tot een fort tegen de geallieerde oorlogstegenstanders. Maar de landing in Normandie in de zomer van 1944 betekende het eind van de Duitse bezetting in Europa.

Te zien vanaf 11 november 2022 tot en met 26 februari 2023