Agenda

Wat is er te doen in en om het Waterliniemuseum? Zie hieronder een actueel agenda overzicht van evenementen en activiteiten.

Dagelijkse rondleidingen

Op openingsdagen van het Waterliniemuseum vertrekken er om 11.30, 13.45 en 15.15 rondleidingen over het fort. Deze rondleiding brengt je door de historische gebouwen, slaapvertrekken, kazematten en kruitkamers en geeft inzicht in het leven op het fort. Aanmelden voor deze rondleiding kan bij de kassa van het Waterliniemuseum. Benieuwd naar onze andere rondleidingen? Kijk dan hier.

Utrechtse Fietsvierdaagse

Ontdek het veelzijdige fietsgebied in Provincie Utrecht. Vier dagen fietsplezier langs forten, kastelen en militair erfgoed. Voor iedereen die van cultuur en fietsen houdt, voor jong én oud!

Donderdag 22 augustus: Nieuwe Hollandse Waterlinie Zuid
Vrijdag 23 augustus: Kastelen & Buitenplaatsen
Zaterdag 24 augustus: Nieuwe Hollandse Waterlinie Noord
Zondag 25 augustus: Militair Erfgoed

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.utrechtsefietsvierdaagse.nl

Fortenfestival

Van zaterdag 7 t/m zondag 15 september is het landschap van de Waterlinies in Nederland het decor van het Fortenfestival. Het publiek kan genieten van theater, films, beeldende kunst en muziek. Op een aantal locaties in de Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt een buitenbioscoop ingericht. Op zaterdag 14 en zondag 15 september staan de activiteiten op veel forten in het teken van het Open Monumenten Weekend. Ook forten die anders niet zijn opengesteld, zijn dan geopend voor publiek. Tijdens het Fortenfestival zijn in 10 landen meer dan 60 forten open voor publiek tijdens de Eurpean Fortress Day. Bekijk het programma op www.europeanfortressday.eu

Het Waterliniemuseum is tijdens het Fortenfestival gewoon geopend, en er kunnen rondleidingen worden gevolgd over Fort bij Vechten. Voor kinderen is er een leuke speurtocht te doen.

Open Monumentendag

In het weekend van 14 en 15 september is het weer Open Monumentendag! Het thema van 2019 is Plekken van plezier: naar welke monumentale plekken gingen en gaan mensen voor hun plezier? Of dat nu het theater, de dierentuin, het museum, een park, een sportclub of een café is, het barst in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak en vrije tijd. We onderscheiden binnen die monumenten vijf categorieën: museale kunsten, podiumkunsten, sport en spel, horeca en recreatie. De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal.

Vanwege Open Monumentendag opent het Waterliniemuseum op 14 september de deuren van het oudste gebouw van Fort bij Vechten; het Reduit. Gastheren staan klaar om kleur te geven aan de rijke historie van dit gebouw. Neem je zaklamp mee en laat je verassen!

Kinderboekenweek

Reis mee terug in de tijd! Tijdens de Kinderboekenweek van 2 t/m 13 oktober staat onze kindertentoonstelling Nurdius Maximus extra in de spotlights. Hoofdpersoon Nurdius Maximus neemt je mee naar de Romeinse tijd en laat je alle avonturen uit de grappige en spannende boeken nu in het echt beleven. Kom je ook?