Op 4 juli opent Waterliniemuseum Fort bij Vechten de Waanzinnige Boomhut Doe Expo. Deze tentoonstelling is gebaseerd op  De Waanzinnige Boomhut kinderboekenreeks en daagt kinderen uit om hun eigen waanzinnige verhaal te verzinnen. De Waanzinnige Boomhut Doe Expo is net als het Waterliniemuseum in de zomervakantie van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.uur geopend.

Deze bijzondere expositie is te zien in de bomvrije kazerne op fort bij Vechten, één van de grootste forten van Nederland in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een terrein dat zich leent om te fantaseren over Waanzinnige boomhutten! Op het grote buitenterrein van Fort bij Vechten (gebouwd in 1869) kunnen kinderen hun energie kwijt op een schommelnetwerk van kunstenaar Chiel Kuijl. De Doe Expo daagt kinderen uit om te spelen, samen te werken en in de wereld van de boeken te stappen, maar ook in die van hun eigen waanzinnige verhaal.

De Waanzinnige Boomhut

Een waanzinnige boomhut zoals Andy en Terry die in hun boeken beschrijven en tekenen, heb je nog nooit gezien. In de boeken is er een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium, een bananenvergroter en een snoepjesmachine (die snoepjes in je mond schiet als je trek hebt). Andy en Terry beleven de dolste avonturen en proberen ook nog hun boeken op tijd klaar te krijgen!

Kinderen worden tijdens deze Doe Expo, aan de hand van afbeeldingen en voorwerpen/ dieren uit de boeken, uitgedaagd om hun eigen waanzinnige verhaal te schrijven. Aan de hand van een begeleidend boekje en tal van opdrachten worden hun creativiteit en inlevingsvermogen op de proef gesteld. Andy Griffiths is één van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk is meermaals bekroond. Van de Waanzinnige Boomhut zijn inmiddels 6 delen verschenen en zijn we beland op de 78ste verdieping! Uiteraard zijn de boeken ook te koop in de museumwinkel.

Openingstijden en praktische informatie

De Waanzinnige Boomhut Doe Expo is vanaf 4 juli toegankelijk tijdens de openingstijden van het Waterliniemuseum. In de zomervakantie zal het Waterliniemuseum geopend zijn van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor de Waanzinnige Boomhut Doe Expo bedraagt €4,50 voor kinderen  en €3,00 voor volwassenen (per 5 kinderen minimaal één volwassene als begeleider). Toegang tot het Waterliniemuseum is apart en bedraagt € 5,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. Het Waterliniemuseum bevindt zich op Fort bij Vechten op Marsdijk 2 te Bunnik.

Op het fortterrein worden soms evenementen georganiseerd. Tijdens evenementen gelden andere openingstijden en toegangsprijzen. Het fortterrein is tijdens evenementen niet vrij toegankelijk.

Deel dit: