Romeinen Doe Expo | 10 juli 2023

Vanaf 10 juli opent de nieuwe Romeinen Doe Expo voor kinderen vanaf 6 tot en met 12 jaar. Geïnspireerd op de populaire boekenreeks Het dagboek van Nurdius Maximus van de Britse schrijver Tim Collins leer je spelenderwijs met een knipoog van alles over de Romeinen.

Waarom Romeinen? Het Waterliniemuseum staat op een bijzondere locatie, namelijk het kruispunt waar twee Unesco Werelderfgoederen samenkomen. De Romeinse Limes en de Hollandse Waterlinies. Met een bezoek aan ons museum maak je kennis met beide thema’s.

Rare jongens die Romeinen? Met het Doe Boekje vol opdrachten wordt een spannende reis gemaakt van Rome naar de Lage Landen. Als Romein ontmoet je barbaren en is het jouw taak beschaving te brengen. Wat dat is en of dat gaat lukken, dat leer je onderweg.

Er zijn verschillende ruimtes waar opdrachten uitgevoerd worden. Een foto in een strijdwagen, een puzzel maken, of een zoektocht in het bos. Als Romein steek je de Limes over, word je gevangengenomen door de barbaren, maar houd oren en ogen geopend, dan komt het allemaal goed.

Voor de leeftijd 6 – 12 jaar.
Voor deze expositie geldt een toeslag van 2,50 en loopt t/m 07 januari 2024.
Loop langs de balie voor meer informatie. Ontvang hier een begeleidend boekje!