Hester Pilz, Het Landschap omarmen

 

Hester Pilz, Het Landschap omarmen

25 mei – 28 oktober 2018

Een land art expositie binnen een van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze solotentoonstelling bestaat uit enkele grote land art objecten op het fort en foto’s van projecten en maquettes in het Waterliniemuseum. Tezamen geven zij een mooi beeld van de kunstenaar Hester Pilz (1959).

Land Art kunstenaars gebruiken het landschap en geven er een nieuwe boodschap aan. Fort bij Vechten is zelf al een ingreep in het landschap. Een door mensen gecreëerde plek binnen een gigantische verdedigingslinie. Misschien zijn de waterlinies wel de grootste land art objecten in Nederland. De schaal van deze waterlinieprojecten is enorm en het is interessant om te zoeken naar de menselijke maat. Daarom hebben wij Hester Pilz (1959) gevraagd iets toe te voegen aan het al ‘gemaakte’ landschap. Haar enorme mensfiguur  van wilgentenen stapt als het ware over de waterlinie heen of staat op wacht aan het begin van het fort.

De Waanzinnige Boomhut Doe Expo 2018

 

 

De WAANZINNIGE BOOMHUT DOE EXPO 2018

De geheel vernieuwde tentoonstelling De Waanzinnige Boomhut  is geopend! Een doe expo vol fantasie onderdelen, net als de boeken van Andy en Terry!

De kinderboekenserie De waanzinnige boomhut is enorm populair. Andy Griffiths is de auteur en Terry Denton de illustrator. Hun werk is meermaals bekroond. Inmiddels is het zevende boek uit en de boomhut telt  al 91 verdiepingen! Andy en Terry beleven en creëren de meest fantasievolle avonturen. Er zijn reuzenhaaien, een bananenvergroter, een tijdmachine, een reuzenspinnenweb en de groenten maken mensensoep. Andy en Terry beleven de dolste avonturen en proberen ook nog hun boeken op tijd klaar te krijgen! In het Waterliniemuseum hebben kunstenaars de wonderlijke wereld van Andy, Terry en Jill verbeeld in objecten en doe- en beleef-opdrachten. In deze doe-expo worden creativiteit en inlevingsvermogen van de bezoekers op de proef gesteld. Op het grote terrein van Fort bij Vechten kunnen kinderen hun energie kwijt op diverse buitenspeel-kunstobjecten. De doe-expo daagt kinderen uit om te spelen, samen te werken en in de wereld van de boeken te stappen, maar ook in die van hun eigen waanzinnige verhaal. Dus waar wacht je nog op? Kom naar het Waterliniemuseum.

28 april – 28 oktober 2018

www.waterliniemuseum.nl

Adres: Het Waterliniemuseum, Achterdijk 12, 3981 HE Bunnik

 

Dinsdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur. Het museum is in de schoolvakanties ook geopend op maandag.

  • Toegangsprijs – Entree gewoon via het Waterliniemuseum; alle extra tentoonstellingen zijn inclusief (ook de Romeinen en de Waanzinnige Boomhut))
  • Toegang volwassene 9,00 p.p.
  • Toegang kind van 5 t/m 12 jaar 5,00 p.p.
  • Toegang kind t/m 4 jaar Gratis
  • Museumkaart: Gratis

 

Mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en de ANWB