Vaste tentoonstelling Sterk Water

Ontdek hoe water een wapen werd!
In het museum kom je in een interactieve ontdekkingstocht van alles te weten over de waterlinie. Mensen uit verschillende tijden nemen je mee in hun belevenissen. Zo vertelt (prins) Maurits over het briljante idee dat hij in 1589 kreeg, neemt een boerin je mee in haar persoonlijke leven in het Rampjaar 1672 en toont de soldaat je de zwakke plekken van de linie in 1794. Ingenieur Kraijenhoff legt uit waarom de waterlinie in 1815 werd verplaatst en een werkman laat je zelf ervaren onder welke zware omstandigheden hij in 1880 zijn werk moest doen.

luuc-jonker_wlm-interieur-5326

Het bijzondere museumgebouw is ontworpen door architect Anne Holtrop. In het museum ontdek je van alles over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ook kun je binnenin het museum met een virtual reality-bril op over de waterlinie vliegen en zien wat nog nooit iemand heeft gezien; de Nieuwe Hollandse Waterlinie die onder water is gezet!

Objectief

Hester Pilz, een moeizaam zoeken naar staan!

Solo expositie van 25 mei t/m 28 oktober 2018

Kunst en geschiedenis toegankelijk maken.

'Walking Willow man' by hester pilz

Romeinen tentoonstelling

Het dagelijks leven op castellum Fectio. Dagelijks toegankelijk.

romeinen tentoonstelling waterliniemuseum

De Waanzinnige Boomhut DOE EXPO 2018

In het Waterliniemuseum hebben kunstenaars de wonderlijke wereld van Andy,
Terry en Jill (uit de populaire kinderboekenserie De Waanzinnige Boomhut) verbeeld in objecten en doe- en beleef-opdrachten.