Kunstroute Care Full – Art Utrecht

A bunch of red herrings

Een performance- en videoproject door Caz Egelie en Jesse Strikwerda, waarin door middel van participatie, samenwerkingen en experiment op zoek wordt gegaan naar nieuwe manieren voor het combineren van theater en beeldende kunst. Het Waterliniemuseum wordt voor een dag een grote filmset, waarin zang, muziek, decor en theater elkaar afwisselen. Het publiek wordt onderdeel van een meeslepend verhaal, en tegelijkertijd steeds op het verkeerde been gezet.

Na hun samenwerking in Kunsthuis SYB in april 2021, A smoker’s theatre, vormt A bunch of red herrings het tweede samenwerkingsproject van Caz Egelie en Jesse Strikwerda. Door middel van kostuums en decors vormt zich een ruimtelijk verhaal, dat reflecteert op structuren van verhalen vertellen (vandaar de verwijzing naar red herrings – een techniek die in verhalen wordt gebruikt om de aandacht af te leiden), de vorming van (kunst)geschie-denis en de maakbaarheid van identiteit.

Na de performance en filmopname op 10 september 2022, zijn de decors, kostuums en film nog tot 30 oktober, 2022 te zien bij het Waterliniemuseum.

 

A Smokers Theatre, 2021.