Vier jouw feestje op het fort

Ben je op zoek naar een avontuurlijke locatie voor een kinderfeestje? In het Waterliniemuseum en op het terrein van Fort bij Vechten is voldoende te beleven.

Met je vriendjes en vriendinnetjes wordt je eerst ontvangen in een spannende ruimte in de bomvrije kazerne, waar limonade en wat lekkers klaarstaat. Hierna bezoeken jullie op eigen gelegenheid het Waterliniemuseum en/of één van de wisseltentoonstellingen. Vervolgens is er binnen en buiten van alles te doen en is er alle ruimte om te spelen.

VR-parachutesprong in het Waterliniemuseum

Het Sterk Water Kinderfeestje

Met dit kinderfeestje bezoek je het Waterliniemuseum en ontdek je zelf hoe water een wapen kan zijn. Vooraf worden jullie ontvangen in de bomvrije kazerne en na jullie bezoek aan het museum kunnen jullie nog van allerlei activiteiten op het fort doen. De kosten voor dit kinderfeestje bedragen €12,50 per persoon en dit is inclusief:

 • Een ruimte in de Bomvrije Kazerne speciaal voor jullie. Ook handig om alle jassen en tassen achter te laten!
 • Drinken en wat lekkers
 • Bezoek Waterliniemuseum (inclusief parachutesprong met een VR-bril) en evt. tijdelijke tentoonstellingen

Wat is er nog meer te doen op het fort?

Paal krachtpatsersroute fort vechten

Krachtpatsersroute

De Krachtpatsersroute is een expositie en wandeling gemaakt door Staatsbosbeheer. Deze familieroute van ca. 1,5 km bevat leuke opdrachten voor kinderen vanaf een jaar of 7. De route begint in één van de ruimtes van de Bomvrije Kazerne van Fort bij Vechten met een inleidende expositie en leidt je vervolgens langs de natuur op het fort. Zo maak je kennis met de dieren en planten: de échte krachtpatsers op het fort. Kom meer te weten welke tactieken zij hebben toegepast om op dit fort te (over) leven.. Het bijbehorende foldertje is gratis te krijgen aan de kassa van het museum.

schommels fort vechten

Schommelnetwerk

Kom lekker schommelen op het fort. In de bomen heeft Chiel Kuijl een schommelnetwerk opgehangen waarin jong en oud kan komen spelen en genieten van de natuur op het fort.

knutselenfort

Knutselen (meerprijs)

Vanuit het Waterliniemuseum kunnen we diverse knutselactiviteiten aanbieden. Deze zijn per seizoen verschillend, dus informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Kinderfeestje aanvragen

Kom jij jouw feestje vieren bij Waterliniemuseum Fort bij Vechten? Neem contact met ons op voor meer informatie of om een reservering aan te maken.

  Maak jouw eigen uitnodiging!

  In samenwerking met Greetz heeft het Waterliniemuseum speciale kinderfeestje-uitnodigingen ontworpen! Extra leuk, want je kunt een eigen foto hierin zetten. Bestel je uitnodigingen hier online:

  1) https://www.greetz.nl/uitnodiging/detail/1142781027?debug=true

  2) https://www.greetz.nl/uitnodiging/detail/1142781021?debug=true