Afgelopen zaterdag heeft Waterliniemuseum Fort bij Vechten de 3D fototentoonstelling Front 14/18 geopend. Deze tentoonstelling laat de Eerste Wereldoorlog zien vanuit het perspectief van twee Duitse frontsoldaten en is te zien t/m 1 april 2018.

Front 14/18 is een reizende tentoonstelling van het LWL-Medienzentrum für Westfalen. Deze reis begon in 2014 en hierin zijn inmiddels meerdere locaties aangedaan in Duitsland en België. De tentoonstelling was nog niet eerder in Nederland te zien, tot de opening in het Waterliniemuseum afgelopen zaterdag. Voorafgaand aan de opening waren er toespraken van Heike Herold (Cultural support LWL), Volker Jakob (Curator Front 14/18), Maarten Slot (Voorzitter Stichting Waterliniemuseum en Ad Punt (Directeur Waterliniemuseum).

Maarten Slot
Voorzitter Stichting Waterliniemuseum

Heike Herold
Cultural support LWL

Volker Jakob
Curator Front 14/18

Mobilisatie
In 1914 dreigt ook Nederland in oorlog te raken met Duitsland. Daarom worden 200.000 mannen gemobiliseerd, opgeroepen voor het leger. Het Nederlandse leger heeft te weinig mitrailleurs en moderne kanonnen. Maar er is een ander belangrijk wapen: water. De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een belangrijke verdedigingslinie. Tijdens de mobilisatie werden de forten van de waterlinie bemand, zo ook Fort bij Vechten. Het verhaal van het leven op het fort kunt u beleven tijdens het bezoek aan het Waterliniemuseum en met een rondleiding over het fort.

Openingstijden en praktische informatie
Front 14/18 is t/m 1 april 2018 toegankelijk tijdens de openingstijden van het Waterliniemuseum. Toegang tot deze tentoonstelling is inbegrepen bij een entreebewijs voor het Waterliniemuseum. Het Waterliniemuseum bevindt zich op Fort bij Vechten op Achterdijk 12  te Bunnik.

Deel dit: