Agenda

Internationale Vrouwendag 8 maart 2019

Ontmoet de kunstenaars; onze Helden!

Op vrijdag 8 maart vieren we 100 jaar kiesrecht voor vrouwen, tijdens de Internationale Vrouwendag. Het Waterliniemuseum viert deze dag met een Meet & Greet met de kunstenaars van de tentoonstelling ‘Geeft Acht! Schone kunst van militaire kleding’. In de tentoonstelling staat militair textielafval centraal en tonen de kunstenaars hun eigen oplossing voor dit probleem. Ga met de kunstenaars in gesprek en luister naar alle verhalen, want ieder kunstwerk heeft een eigen verhaal. Zo zijn Bia Maas en Barbara Houwers aanwezig die van stoffen vezels papier hebben gemaakt; Afke Schenkelaars maakte een camouflage print op papier met piëta’s; Atty Kingma creëerde de ‘Kathedraal van geborgenheid’; en Elize van der Werff verwerkte verhalen van soldaten in haar werk. Vooral centraal staat het kunstwerk van Romanina Mandricardo, ‘Warrior Queens Dinner’. Op een gedekte tafel staan borden waarop heldinnen uit diverse tijdperken zijn afgebeeld met daarbij een servet (van camouflage-militaire kleding) van het land waarin zij woonden. Door de ruimte klinken de verhalen van de vrouwen en lijkt het net of deze vrouwen zo binnen kunnen lopen en aan tafel gaan. Een echt diner voor helden!

De Meet & Greet is op vrijdag 8 maart 2019 van 15.00 tot 16.00 uur in het Waterliniemuseum Fort bij Vechten. Aansluitend is er een vrijdagmiddagborrel in het Museumcafé. Kom luisteren, kijken en vooral genieten! Op vertoon van je entreekaartje (gratis met Museumkaart) is deelname aan de Meet & Greet gratis.

Van het hele project, waar 27 kunstenaars aan mee hebben gedaan is ook een prachtige catalogus verschenen. Deze is voor slechts €5,- te koop in de museumwinkel.

Dagelijkse rondleidingen

Op openingsdagen van het Waterliniemuseum vertrekken er om 11.30, 13.45 en 15.15 rondleidingen over het fort. Deze rondleiding brengt je door de historische gebouwen, slaapvertrekken, kazematten en kruitkamers en geeft inzicht in het leven op het fort. Aanmelden voor deze rondleiding kan bij de kassa van het Waterliniemuseum. Benieuwd naar onze andere rondleidingen? Kijk dan hier.