21 en 22
Oktober

Vormgevers in Hout

Jaarlijkse houtexpositie op Fort bij Vechten. Op deze dagen is Fort bij Vechten niet vrij toegankelijk. Het Waterliniemuseum kan alleen met korting bezocht worden in combinatie met een entreebewijs voor Vormgevers in Hout. Op deze dagen bedraagt de entree voor het Waterliniemuseum €3,50 per persoon.

‘Vormgevers in Hout’ is de jaarlijks terugkerende houtexpositie op Fort bij Vechten. De expositie wordt elk jaar in het derde weekend van oktober gehouden. Diverse kunstenaars, houtzagers, houtdraaiers, meubelmakers, instrumentbouwers, gereedschappenleveranciers en andere bedrijven die hout be-of verwerken presenteren hun werk. Het is een evenement dat elk jaar vele bezoekers trekt. Fort bij Vechten is een van de grootste forten van De Nieuwe Hollandse Waterlinie en doet tegenwoordig dienst als een sfeervol cultureel en culinair centrum, dat sterk tot de verbeelding spreekt door de atmosfeer van de oude gebouwen en het bosachtige terrein rond het Fort. Je kunt er heerlijk dolen door de booggangen van de kazerne of wandelen over het terrein.

30
Oktober

Erfgoed Vertel Event

Het Erfgoed Vertel Event is een dag vol sterke verhalen, inspirerende lezingen en workshops over storytelling.

Verhalen kunnen collecties van erfgoedinstellingen verlevendigen en versterken. Tijdens het Erfgoed Vertel Event komen allerlei vormen en mogelijkheden van verhalen vertellen aan bod. Verwacht een dag vol sterke verhalen, inspirerende lezingen en workshops. De organisatie is in handen van Stadsavonturen, de Vertelacademie, Landschap Erfgoed Utrecht en wordt ondersteund door Storytelling Centre en Stichting vertellen. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van Landschap Erfgoed Utrecht.