Dagelijkse rondleidingen

Op openingsdagen van het Waterliniemuseum vertrekken er om 11.30, 13.45 en 15.15 rondleidingen over het fort. Deze rondleiding brengt je door de historische gebouwen, slaapvertrekken, kazematten en kruitkamers en geeft inzicht in het leven op het fort. Aanmelden voor deze rondleiding kan bij de kassa van het Waterliniemuseum. Benieuwd naar onze andere rondleidingen? Kijk dan hier.

Nationale Figurendag 2018

Op het fort en in het museum (tegen betaling) vindt op zaterdag 8 september van 10.00-17.00 uur de Nationale Figurendag plaats. Verzamelaars en modelbouwers bieden oude en nieuwe tinnen en plastic soldaatjes en allerlei andere model- en speelgoedfiguren aan. Soms heel eenvoudig, maar ook figuren die als ‘kunst’ kunnen worden gezien. De verzamelaars en verenigingen komen uit Nederland, Duitsland, Engeland, België en Frankrijk. Ook worden (historische) veldslagen nagespeeld met miniatuurfiguren en demonstreert een tingieter hoe je figuren giet. Voor meer informatie, zie www.figurendag.nl.

Open Monumentendag 2018

In het weekend van 8 en 9 september 2018 zijn er ruim vierduizend monumenten gratis te bezoeken. Ook dit jaar organiseert het comité Kromme Rijnstreek weer een Open Monumentendag met een gevarieerd programma. Dit jaar is het thema ‘In Europa’. De gemeente Bunnik ligt aan de Kromme Rijn, ooit de belangrijkste aftakking van de Rijn naar de Noordzee en de Noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Op deze manier kwamen wij in contact met de verschillende volken uit Europa en dat heeft weer prachtig erfgoed opgeleverd, waar we tot op heden van kunnen genieten. Open Monumentendag Kromme Rijnstreek richt zich dit jaar op deze veelzijdige Europese achtergrond en erfenis. Eind augustus wordt het programma bekendgemaakt.