Dagelijkse rondleidingen

Op openingsdagen van het Waterliniemuseum vertrekken er om 11.30, 13.45 en 15.15 rondleidingen over het fort. Deze rondleiding brengt je door de historische gebouwen, slaapvertrekken, kazematten en kruitkamers en geeft inzicht in het leven op het fort. Aanmelden voor deze rondleiding kan bij de kassa van het Waterliniemuseum. Benieuwd naar onze andere rondleidingen? Kijk dan hier.

Nacht van de Nacht 2018

Tijdens de veertiende editie van de Nacht van de Nacht, op 28 oktober 2018, dooft Fort bij Vechten weer haar lichten. Tijdens deze avond geeft natuur- en nachtfotograaf Johan van der Wielen een Masterclass Nachtfotografie, waarna hij, met hulp van enkele nachtfotografen en de aanwezigen, nachtfoto’s zal gaan maken op het fort. Ook geeft wetenschapsjournalist Govert Schilling een Masterclass Sterrenkunde. Samen met enkele astronomen kunt u de sterrenhemel bekijken door telescopen. Daarnaast wordt er op het terrein een prachtige lichtjesroute uitgezet. Kijk op de website van de Nacht van de Nacht voor meer informatie.

Opening tentoonstelling ‘Geeft Acht!’

Op vrijdag 9 november wordt de tentoonstelling ‘Geeft Acht! Schone kunst van militaire kleding‘ geopend. De opening begint om 16.00 uur. Wilt u bij de opening aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar info@waterliniemuseum.nl.

Textielafval is een groeiend probleem, dat is de laatste jaren helaas steeds duidelijker geworden. Het gaat hierbij niet alleen om textiel afkomstig van de mode-industrie, maar ook defensie, de politie en gezondheidszorg hebben te maken met deze problematiek. Het gebruik en de verwerking van uniformen is aan strikte regels gebonden, want een uniform mag niet zomaar terugkeren in de maatschappij. Hier moeten oplossingen voor gezocht worden.

Duurzaamheid en circulaire economie zijn uitgangspunten van deze tentoonstelling. In opdracht van het Waterliniemuseum, naar een initiatief van Stichting PubArt, zijn verschillende kunstenaars aan de slag gegaan om nieuwe oplossingen te bedenken voor het verwerken van militaire kleding.