17 en 18
Juni

Mooi Linieland

Maak kennis met de krachtpatsers op en rondom het fort

Op 17 en 18 juni staat het landschap in de waterlinies centraal tijdens het ‘Mooi Linieland’ weekend. Verken het linielandschap met geheimzinnige militaire bolwerken en prachtige natuur. Dompel je onder in dit imposante “openluchtmuseum” rijk aan sporen uit het verleden.

Met de Krachtpatsersroute over en rondom Fort bij Vechten leer je onderweg over de flora en fauna bij het fort. Deze route start bij Chambree 13 in de bomvrije kazerne, waar ook video’s te zien zijn over de bomen en vleermuizen op het fort.

9
September

Open Monumentendag

Verhalen van de bewoners van Fort bij Vechten

Binnenkort meer informatie beschikbaar. Houd deze website in de gaten en/of volg ons op Facebook.

16 en 17
September

Muziektheatervoorstelling ’14-18′

In het Waterliniemuseum speelt Theater Nomade een multidisciplinaire voorstelling over Nederland in WO1

14-18 is een fascinerend muziek en filmtheaterproject over Nederland in de 1e Wereldoorlog met unieke documentaire zwart-wit beelden en politieke kunst. Illustere personages als Koningin Wilhelmina, Anthony Fokker, Keizer Wilhelm II,  Troelstra, en Mata Hari worden in snelle kostuum- en scènewisselingen door acteurs en musici vertolkt .

Deze voorstellingen van 30 minuten zijn gratis toegankelijk bij aanschaf van een entreeticket voor het Waterliniemuseum. De voorstellingen starten op zaterdag en zondag om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.