Agenda

Nationale Museumweek 8 t/m 14 april 2019

In verband met de Nationale Museumweek is de tentoonstelling ‘Geeft Acht! Schone kunst van militaire kleding’ verlengd t/m 14 april 2019. Tijdens de museumweek worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Deelname aan de activiteiten is gratis, op vertoon van je entreebewijs voor het museum.

– Donderdag 11 april, 15.00-16.00 uur: Meet & Greet met kunstenaars Romanina Mandricardo, Irma Frijlink, Peggy Eras, Afke Schenkelaars en Ted Moelker.
– Vrijdag 12 april, 18.00-21.00 uur (uitsluitend voor museumkaarthouders): MuseumkaartMatch-avond, zie deze link voor meer informatie. Tijdens deze avond is er ook een Meet & Greet met de kunstenaars Romanina Mandricardo, Barbara Houwers, Udo Prinsen en Elganan Jelsma.
– Zondag 14 april, 15.00-16.00 uur: Meet & Greet de kunstenaars Diklah Zohar, Rina de Haas, Petra Knol Daudeij, Nelleke Ponsteen, Afke Schenkelaars, Elize van der Werff, Irma Frijlink en Barbara Houwers. Dit is tevens de feestelijke afsluiting van de tentoonstelling.

In de tentoonstelling ‘Geeft Acht!’ staat militair textielafval centraal. Textielafval is een groeiend probleem, dat is de laatste jaren helaas steeds duidelijker geworden. Het gaat hierbij niet alleen om textiel afkomstig van de mode-industrie, maar ook defensie, de politie en gezondheidszorg hebben te maken met deze problematiek. Het gebruik en de verwerking van uniformen is aan strikte regels gebonden, want een uniform mag niet zomaar terugkeren in de maatschappij. Hier moeten oplossingen voor gezocht worden.

Duurzaamheid en circulaire economie zijn uitgangspunten van deze tentoonstelling. In opdracht van het Waterliniemuseum, naar een initiatief van Stichting PubArt, zijn 27 kunstenaars aan de slag gegaan om nieuwe oplossingen te bedenken voor het verwerken van militaire kleding.

Dagelijkse rondleidingen

Op openingsdagen van het Waterliniemuseum vertrekken er om 11.30, 13.45 en 15.15 rondleidingen over het fort. Deze rondleiding brengt je door de historische gebouwen, slaapvertrekken, kazematten en kruitkamers en geeft inzicht in het leven op het fort. Aanmelden voor deze rondleiding kan bij de kassa van het Waterliniemuseum. Benieuwd naar onze andere rondleidingen? Kijk dan hier.