Educatieaanbod Waterliniemuseum

Het museum en het fort bieden een rijke leeromgeving waar kinderen ontdekkend kennis kunnen maken met de waterlinie, bouwen om te verdedigen, de Eerste Wereldoorlog, de Romeinen in Utrecht en alle planten en dieren die leven op het fort. In nauwe samenwerking met docenten ontwikkelen wij educatieve programma’s voor primair- en voortgezet onderwijs. Deze educatieve programma’s sluiten aan bij de leerdoelen van Stichting Leerplan Ontwikkeling en bij de belevingswereld van de leerlingen.

De doelgroepen zijn indicatief. Per zes leerlingen verwachten wij dat er vanuit uw organisatie één begeleider meekomt. Tijdens het verblijf op het fort is de leerkracht verantwoordelijk voor de leerlingen.

Het is bij ons mogelijk om te betalen met een CJP-budget, door middel van een weborder.

Primair Onderwijs

Voor het Primair Onderwijs (klassen tot 30 leerlingen) wordt elk lesprogramma standaard gecombineerd met de Krachtpatsersroute, die onder eigen begeleiding in groepjes gelopen kan worden. De Krachtpatsersroute neemt de leerlingen over het hele fort en geeft onderweg leuke opdrachten en informatie over de planten en dieren die leven op het fort. Het complete programma duurt ongeveer 3 uur, inclusief pauze, en kost 195 euro. Voor meer informatie over de verschillende programma’s, zie het uitklapmenu.

Voortgezet Onderwijs

Voor het Voortgezet Onderwijs (klassen tot 30 leerlingen) wordt elk programma standaard gecombineerd met een rondleiding over Fort bij Vechten, waarbij de groep wordt meegenomen langs en door de oude gebouwen van het fort. Het complete programma duurt ongeveer 3 uur, inclusief pauze, en kost 265 euro. Voor meer informatie over de verschillende programma’s, zie het uitklapmenu.

Informatie aanvragen of direct reserveren

Bent u van plan om Waterliniemuseum Fort bij Vechten te bezoeken als schoolreisje of excursie? Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op via onderstaand formulier.