Het museum en het fort bieden een rijke leeromgeving voor scholen om leerlingen ontdekkend te laten leren over de waterlinie, watermanagement, bouwen om te verdedigen, de Eerste Wereldoorlog, de Romeinen in Utrecht en alle planten en dieren die leven op het fort. In nauwe samenwerking met docenten ontwikkelen wij educatieve programma’s voor primair- en voortgezet onderwijs.

Aanbod educatieve programma’s

Waterliniemuseum Fort bij Vechten heeft een breed aanbod educatieve programma’s voor scholen. Deze educatieve programma’s sluiten aan bij de leerdoelen van Stichting Leerplan Ontwikkeling en bij de belevingswereld van de leerlingen. De thema’s van de verschillende programma’s zijn:

PO: groep 5-6

castellum muur klein

Romeins Vechten

Het dagelijks leven van de Romeinen in castellum Fectio (Vechten)

PO: groep 7-8

VR-parachutesprong in het Waterliniemuseum

Ontdek hoe water een wapen werd

De verdediging van Nederland door de eeuwen heen met behulp van water

VO: klas 1 - 2

Lummelen in de Linie studenten

Lummelen in de linie

Wachten op de vijand in de Eerste Wereldoorlog

De programma’s duren 2 uur en zijn zowel in de ochtend (van 10.00 tot 12.00 uur) als in de middag (van 12.30 tot 14.30 uur) te boeken. De doelgroepen zijn indicatief. Het programma over de waterlinie (Ontdek hoe water een wapen werd), kan ook gebruikt worden voor de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs.

Per klas van maximaal 30 leerlingen bedragen de kosten 170 euro. Het programma is inclusief begeleiding door een museummedewerker en voorbereidende les(sen).

Wij verwachten voor de programma’s dat er per 6 leerlingen één begeleider meekomt. Tijdens het verblijf op het fort is de leerkracht verantwoordelijk voor de leerlingen.

Informatie aanvragen of direct reserveren

Bent u van plan om Waterliniemuseum Fort bij Vechten te bezoeken als schoolreisje of excursie. Wij informeren u graag over de mogelijkheden. Neem hiervoor contact met ons op via onderstaand formulier.